Shopping och resor

Fördelar med kreditkort på resan och inför resan

Fördelar med kreditkort på resan och inför resan

Det finns flera fördelar med att använda ett resekreditkort i vardagen, köpa resan med det och ta med kreditkort på resan. För personer som tycker om att resa finns både pengar att spara och ökad säkerhet att få med kreditkortet.

Kreditkortets rabatter och bonus ger billigare resa

Det finns ett flertal kreditkort som ger bonuspoäng oavsett när och hur ofta kortet används. När maten köps in på ICA eller när biobiljetten köps på SF – poängen samlas i vardagen.

När sedan resan ska köpas används poängen som betalningsmedel. Bara genom att använda kreditkortet till de vardagliga inköp som sker kan ungefär en tur och returresa till en europeisk huvudstad bokas gratis via vissa av dessa resekreditkort. Besök crediwizz.com för att se vilket kreditkort du kommer tjäna mest på att använda.

Många kort har även rabatter som kan utnyttjas med exempelvis lägre priser via hotellkedjor eller rabatt på hyrbilar. Dessa rabatter kan bli relativt stora och med tanke på att de flesta kreditkort antingen är gratis, eller kostar någon hundralapp, blir det en stor rabatt som kan skapas.

Betala alltid med kreditkort på resan – Säkraste alternativet

När ett kreditkort används är det banken som tar den största risken. Alla inköpen som genomförs presenteras på den faktura som skickas ut och när personen har kommit hem från resan kan alla transaktionerna granskas. Därmed blir det tydligt hur mycket som resan kostat samtidigt som det enkelt går att kontrollera att inte dubbeldragningar eller bedrägliga transaktioner skapats.

Skulle något vara fel kontaktas kreditkortsföretaget och dessa transaktioner kan strykas bort. Det blir i detta fall omvänd bevisbörda. Det är inte kortägaren som måste bevisa att köpet inte har genomförts utan bankens skyldighet att bevisa att det verkligen skett. Kortfattat så skapar köp med kreditkort på resan en betydligt större säkerhet än andra betalningsalternativ.

Kompletterande reseförsäkring ger större trygghet

I nästan alla kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring. En försäkring som automatiskt gäller om resan betalas med kortet. Vanliga delar i försäkringen är exempelvis:

  • Avbeställningsskydd

Få pengarna tillbaka om resan behöver bokas av på grund av sjukdom eller olycka. Läkarintyg krävs.

  • Ersättning vid försenat bagage

Tar det mer än 4 timmar innan bagaget dyker upp på flygplatsen kan ersättning ges per person som försäkringen täcker. Många gånger höjs beloppet om förseningen är 12 timmar eller till och med 24 timmar.

  • Ersättning vid försenat allmänt färdmedel

En ersättning som utgår om flyg, buss, båt eller annat allmänt färdmedel är minst ett par timmar försenat.

Ta med kreditkort på resan – men kontrollera avgifterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *