Shopping och resor

Vad innebär professionell flyttstädning i Stockholm?

Vad innebär professionell flyttstädning i Stockholm?

Det finns flera städföretag i Stockholm som marknadsförs med ”Boka professionell flyttstädning i Stockholm hos oss” (eller liknande). Men vad innebär egentligen detta?

Professionell…

Det finns visserligen certifieringar som städföretag kan ta för att påvisa sin profession men det finns inget krav på varken utbildningar, certifieringar eller auktorisationer för att erbjuda städ. Vem som helst kan därmed säga att de erbjuder professionell flyttstädning i Stockholm…

Det som många däremot förknippas med ordet professionell är:

  • Affärsmässig

Företaget ska kunna bemöta kunden på ett professionellt sätt. Många väljer även att officiellt följa de branschregler som finns att tillämpa.

  • Korrekt fakturering inkl. RUT

Svartjobb är uteslutet. Bokas professionell flyttstädning i Stockholm ska både offert och faktura vara tydligt specificerad. Dessutom ska företaget ta hand om all administration kring RUT-avdraget.

  • Garanti och följer ARN

Att vara professionell innebär även att ge en viss garanti på utfört arbete. Dessutom att företaget följer ARN i det fall det skulle bli en konflikt mellan kunden och städföretaget.

…flyttstädning

För en kund är det mycket bekvämt att kunna få all hjälp som krävs vid flytten – från en och samma firma. Flyttstädning är det primära men önskas även flytthjälp, magasinering eller annan hjälp kan de större företagen även erbjuda detta.

…i Stockholm

Att ett företag erbjuder sina tjänster ”i Stockholm” är trots att lite otydligt. Är det Stockholm Stad eller hela länet som gäller? Som kund bör man alltid fråga om någon utkörningsavgift eller annan liknande avgift uppstår så att inte flyttstädningen blir onödigt dyr.

Jämföra professionell flyttstädning i Stockholm

Det finns primärt två vägar att gå för att jämföra företag för professionell flyttstädning i Stockholm.

  1. Offerttjänsterna

En offerttjänst fungerar kortfattat på följande sätt. En offertförfrågan skapas via dess hemsida, flera städföretag får se förfrågan och kan sedan svara på den. En enda ansökan – kan ge prisförslag från flera städbolag.

  1. På egen hand

Skriv ner vad som önskas gällande flyttstädningen. Skicka in samma text till flera olika städbolag för att därigenom få offert från dem som kan jämföras.

Kom alltid ihåg att priset inte är allt. Det kan vara minst lika viktigt att titta på garantier, hur nära inpå som avbokning kan ske, vilka tjänster som ingår osv. Men självklart väger priset tungt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *