Shopping och resor

Hållbar interiör

Hållbar interiör

Det finns ett utbrett och växande intresse för hållbara alternativ. Både inom tung industri och privat, finns en ambition om att inte utarma de resurser som finns tillgängliga. I och med denna trend har även möbeltillverkning, fiberåtervinning, energival och design rört sig i en ekologisk riktning. När det gäller inredningssaker har vissa företag, som Miljögården, gått långt för att kunna tillgodose behovet som finns. I omkring 30 år har butiken drivits av en och samma familj. Genom åren har en kontinuerlig expansion kunnat observeras och genom sortimentet finns en och annan gemensam nämnare. Nämligen en modern design och hållbar kvalitet!

Komplett inredning

Till skillnad från många andra företag i denna inriktning har man valt att utforma en komplett butik med allt som rör hemmet. Därför hittar man såväl möbler som lampor, bestick och prydnadssaker under samma tak. Då tillverkningen i mångt och mycket har en lokalproducerad bakgrund, är det minimala transporter som blir aktuella. Detta bidrar naturligtvis också till den ekologiska och hållbara vision som nämnts tidigare. I takt med att verksamheten växer och kunderna blir fler, har ytterligare förändringar gått att förknippa med inredningsdetaljer från Miljögården. Nu senast en omläggning av energikällorna för drift av varuhuset.

Bruket av förnybar energi är någonting som går helt i linje med övriga satsningar. Anläggningen solceller som nu finns på tacket av varuhuset sträcker sig över 1132 kvm och har en effekt om 100,48 KW. Detta innebär att en stor del av energiförbrukningen nu kommer från den egna solcellssatsningen. För att ytterligare kunna erbjuda miljöorienterade kunder en extra service finns planer på laddstationer i direkt anslutning.

Former

Inredningsdetaljer från Miljögården har en varierad design med rustik prägel. Trots att man bitvis jobbar med tunga material finns en skandinaviskt orienterad riktning i formspråket. Detta är någonting som visat sig locka en uppsjö intressenter! Vissa av produkterna i detta sortiment kan bara inhandlas direkt via företaget, men en hel del går också att beställa från andra firmor som jobbar med interiör. Den som brinner för heminredning och skandinavisk industridesign, känner kanske till varumärket Miljögården. Sortimentet finns att studera hos gosa.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *