Shopping och resor

Smidiga cykelhållare

Smidiga cykelhållare

Smidiga cykelhållare

Transport av cyklar kan vara enkelt att hantera förutsatt att man har en bra cykelhållare. Det finns en rad varianter att utvärdera för den som är i färd med att införskaffa cykelhållare till bilen. Valet kan många gånger utgå ifrån vad för bil man har, samt hur många cyklar som behöver transporteras. Även om man kan ha en klar bild av vad man söker, är det vanligt att man överrumplas av alternativ man inte hade en aning om fanns. I denna artikel går vi igenom diverse cykelhållare som nu finns att köpa. Genom att presentera allting i överskådlig struktur blir valet kanske enklare och snabbare.

  • Antal cyklar.
Om man vill transportera många cyklar samtidigt kan man ibland behöva två cykelhållare. Dels en på dragkrogen men också en för montering på taket. De flesta cykelhållare för dragkrok hanterar 3-4 cyklar. På taket kan man få plats med lika många! Även om hela familjen skall ut på cykeltur, eller om man är mitt i tävlingsåldern, räcker detta ofta.
  • Tillgång till bagage.
    Behöver man ha tillgång till sitt bagage under färden kan man vinna på en Thule cykelhållare. Dessa är ofta fällbara i sin design. Effekten av detta är att man kan fälla undan hela batteriet cyklar utan att montera av någonting. Åtkomst till bagaget blir därför smidigt oavsett hur många cyklar man har med sig!
  • Utan dragkrok.
    Saknar man dragkrok på bilen är taket ett givet alternativ. De cykelhållare som utformats för att ha på taket, kan man snabbt och enkelt montera. Cyklarna stör inte vid färd och bilens höjd räcker sällan upp till några broar eller räcken som ger problem när man skall åka.
  • Cykeltyper.
    Det finns vissa sorters cyklar som inte passar med några av de cykelhållare som finns tillgängliga. Det är i första hand fråga om damcyklar eller fatbikes. Genom ramadapter kan man tillfälligt anpassa en damcykel för att fungera även med cykelhållare som kräver ram vid montering. Dessa är enkla att hantera och ökar utbudet tänkbara cykelhållare.

För att sätta sig in i vad för cykelhållare som är bäst för den uppsättning bil och cyklar man har, är det tester som gäller. Man kan få hem Thule cykelhållare fraktfritt för att känna sig för innan man helt bestämmer sig för vilken som hanterar utmaningen som väntar under året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *